A fost candva

*
A fost cândva un oraş în care ploua zi şi noapte. Ploua atât de mult încât locuitorii nici nu-şi aminteau culoarea cerului senin şi mirosul străzilor prăfuite. De altfel,nici nu erau mulţi locuitori, iar cei care erau stăteau mai mult în case şi în cafelelele care se aflau la fiecare colţ de stradă.
Peste tot erau străzi negre, ude şi inegrite de vreme,singure şi uitate de lume care nu aveau niciun rost. Nimic nu avea vreun rost în orăşelul acela spălat de ploaie.
În centrul oraşului se afla un ceas inegrit şi ud de vreme. Era stricat probabil: câteodată acele sale se învârteau haotic, în toate părţile, câteodată nu mergea zile în şir. Totuşi nimeni nu îl băga în seamă şi numanui nu i se părea ceva în neregulă cu asta.
Locuitorii se asemănau într-un fel oraşului lor. Cu toţii erau îmbrăcaţi în negru şi gri, probail după o modă îngheţată în timp. Nimeni nu avea prieteni, nimeni nu se îndrăgostea, nimeni nu se afirma. Totul era monoton, negru şi plouat. Totul era calculat, cumpătat şi firesc. Pe nimeni nu interesa nimic, de altfel nici nu avea ce să îi intereseze din moment ce niciodată nu se întâmpla nimic.

**
O dimineaţă monotonă, o ploaie monotonă, un geam monoton, o lacrimă monotonă. O exlozie monotonă de soare se răsfrânge asupra orăşelului plouat. Mirosul de colb şi praf inundă zarea.
Oamenii miros a salcâm proaspăt tăiat şi a trandafiri. Rouă dimineţii cheamă râsete de copii. Fericirea scăldă orăşelul care acum miroase a soare, a oameni şi a viaţa.
Totul nu durează decât o clipă rătăcită prin infinit. O explozie aruncă orăşelul cu toată puterea într-un abis perdut prin lumina. Trecutul se amestecă cu prezentul,monotonia cu fericirea,iar mirosul de colb cu cel de salcâm.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s