Mental

*

Tencuieli morbide au căzut pe trupu-mi însângerat şi au scos la iveală un albastru lasciv. Îmi alergi prin venele arse ca o otravă, ca un cântec ucigaş ce se aude pierdut în zare, ca un ecou al trecutului singuratic şi mort.
Brusc, m-am ridicat călcând pe cioburi şi am pornit spre altă lume, spre altă viaţa. Nu am apucat să fac prea mulţi paşi că am auzit ceva strigandu-mă din spate. Mi-era frică să mă întorc sau să arunc o privire.
Lacrimi negre au început să pice din cer şi am luat-o la goană. Agonia era eternă. Glasurile din spate ajunseră în mintea mea atât de adânc încât şi acum cred că au fost acolo dintotdeauna. Sângele îmi pulsa în vene cu violentă, vocile se transformară într-un zumzăit nedefinit, dintr-o limbă moartă de milenii. Nu mai veneau din spate, erau în toate părţile. Mă aruncau într-o groapă fără fund…într-un abis negru şi înfundat, urât mirositor şi putred. Şi nu voiau să plece…Mă zvârcoleam pe jos urlând după ajutor dar nimeni nu voia să le alunge. Nimeni nu putea. Şi atunci te-am strigat. Am aruncat într-un nume toate visele, toată speranţă, toată ura şi toată iubirea.
Totuşi pentru o clipă am putut gândi lucid. Nu voiam să îmi intri în minte din nou, nu îmi doream deloc asta, dar aveam nevoie. O nevoie acută mirosind a disperare.

**

Brusc, m-am ridicat călcând pe cioburi şi am pornit spre altă lume, spre altă viaţa. Totul mirosea a trandafir şi a salcâm. Zarea era inundată în portocaliul unui cer nou.
Delirul raţiunii şi al clipelor de libertate m-au aruncat în efervescenţa paradisului pe care îl caut de la începutul timpului.

Reclame

2 gânduri despre „Mental

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s