Nemuritor şi rece

A fost odată o epavă ruginită şi distrusă de timp. Zăcea nemişcată pe un ţărm îngheţat. Asculta stâncile eterne cum vorbesc în somn şi ar fi vrut macar odată să mai fie corabia din alte vremuri. În cabina prăfuită cu pereţi mucegăiţi locuia un bătrân. Viaţa acestuia era una pe cât de liniştită, pe atat de zbuciumată. O inimă avea şi o pierduse în oceane.

Cateodată, foarte rar, pleca în sat şi mai apoi în pădure. Nu vorbea niciodată cu nimeni. Lumea îl considera nebun şi îl evita. Nimeni nu ştia ce face în pădure şi nimeni nu îl întreba. Se întorcea pur şi simplu la barcă cu un sac plin în spate. Cine şi-ar fi închipuit ce secrete ascundea bătrânul acela ciudat?

Într-o seară fulgerele au acoperit cerul, iar norii au furat apusul. Bătrânul s-a dus în cabină şi s-a aşezat pe un fotoliu peticit. Ca în fiecare seară a închis ochii şi s-a lăsat adormit de glasurile mării.

Dansul stropilor de ploaie ridică corabia şi o aruncă în tumultul valurilor înspumate. Aceasta o ia la goană printre stâncile adormite. Brusc, sufletul rătăcitor se trezeşte în mijlocul nemuririi. Se aruncă pentru a o mia oară în portal şi incă odată pică de la înălţime.

Nebunul şi-a recuperat inima. Regi sunt şi cei fără coroană, iar teroarea îngheaţă şi sângele celor cu inima mare.

Bătânul a ajuns lângă cuşca plină cu şoareci şi a văzut copiii lupilor murmurând cântece în limba nopţii şi a lunii. Şi-a trecut degetele pe pământul părăsit ce altă dată i-a alinat coastele şi tălpile. L-a cuprins o nebunie haotică şi a dispărut printre trandafiri.

De atunci nimeni nu a mai ştiut nimic despre bătânul de la barcă. Amintirile lumii despre el vor fi şterse pentru totdeauna.

Imagine

Reclame

Un gând despre „Nemuritor şi rece

  1. ” Nebunul şi-a recuperat inima. Regi sunt şi cei fără coroană…”
    Un vechi proverb italian spunea ca „la sfarsitul jocului, atat regele, cat si pionii ajung in aceeasi cutie”. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s