Dacă te face mai puţin trist

Pădurea dormea. Se cutremura de vise stinghere, ciudate, din alte lumi, şoapte în limbi necunoscute. Copacii vorbeau în somn. Liniştea îi acoperea cu o pătură somnoroasă.
În seara aceasta nici florile nu mai privesc spre lună. Totul e cufundat în întuneric. Doar o căprioară cu ochii de argint colindă neobosită pădurea. Are trupul acoperit cu săgeţi ascuţite. Nu pare să sufere din cauza lor, dar totuşi sufletul ei se rupe în zeci de cioburi albăstrui.
Întunericul are darul de a face lucrurile clare pentru cei care îl cunosc. Nimeni nu mai poartă măşti. Totul e real. Extrem de fragil, dar real.
Legenda spune că întunericul trăieşte în ochii căprioarei, o binecuvântare devenită parcă blestem.
Căprioara caută lumina. Întotdeauna o va face pentru că şi întunericul caută lumina. O caută cu disperare pentru a deveni un întreg. Se modelează în absenţa. Caută să devină o sferă perfectă.
Căprioara e creatoarea întregului univers. Pe blana ei sunt desenate constelaţii tăcute, în eternă mişcare, în etern zbucium. Poţi zări păsări şi oceane, poţi vedea cum nasc şi apun stele. Visele ei te poartă departe, atât de departe încât nici prin gând nu-ţi trece. Prin lumi nebănuit de vesele şi de triste totodată.
Pe blana căprioarei va apărea curand sângele melancolic al unor ere de mult apuse. Conselatiile vor deveni roşii-verzui, va respira sacadat şi totul se va opri pentru o fracţiune de secundă. Întunericul se va întâlni cu lumina şi totul va fi complet.
Dacă te face mai puţin trist, află că întunericul şi lumina vor fi pe veci împreună. Erau deja împreună, doar că nu ştiau. Dar căprioara va rămâne pentru totdeauna acoperită cu săgeţi, asta nu se mai poate repara. Nu e aşa rău, săgeţile vor deveni curând parte din ea.

Dacă te face mai puţin trist

 

Reclame

6 gânduri despre „Dacă te face mai puţin trist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s