Eva

În Eva se ascunde un ocean de lacrimi. Eva pare o fată normală, cu părul cârlionţat şi ochii verzi şi trişti ca marea. Eva era îndrăgostită de Stejar şi plângea când îl vedea prins în toate lucrurile pe care credea că le iubeşte, dar care erau complet lipsite de acea lumină atât de vie în ochii lui. Nu înţelegea cum nişte ochi atât de frumoşi puteau fi atât de orbi.  Dacă într-o zi ar apărea cineva gigantic totul ar fi diferit. Cineva atât de înalt încât ar vedea deasupra tuturor, ar ştii cum arată totul în ansamblu. Ar ştii unde trebuie să fie.
I-ar spune că nici nu trebuie să caute lumină, trebuie să devină lumină. I-ar spune că îţi poate fi dor de un loc pe care nu l-ai văzut niciodată, care probabil nici nu există. Atât de dor încât fluturii din stomac se împrăştie prin tot corpul până devi tu însăţi un fluture şi îţi iei zborul în căutarea locului ce ţi-a fost veşnic casă. I-ar spune că e normal să plângi chiar dacă nu eşti trist. I-ar spune că totul poate fi interesant dacă îl priveşti suficient şi că poţi iubi pe oricine dacă îl cunoşti destul. I-ar spune că poate deveni orice dacă îşi doreşte cu adevărat.
Eva se acuza zilnic, spunea că el o vede superficială şi egoistă, câteodată şi ea credea astfel şi atunci oceanul de lacrimi devenea plin de zbucium şi amărăciune. Eva se ura pentru că nu se putea gândi niciodată la lucruri cu adevărat importante. Tot ce o preocupa era singurătatea şi sentimentul de neapartenenţă care nu îi dădea pace.
În buzunarul Evei se află o Ţară a Minunilor, cea mai minunată dintre toate. Eva a scris zeci de scrisori şi le-a pus pe toate în buzunar. În scrisori îi povesteşte lui cum zorii vor veni curând. Dar ea însăşi îi aşteaptă de mult, parcă de o veşnicie.
În mintea Evei totul e atât de diferit, parcă întunericul n-ar fi căzut nicicând peste lume. Totul e cufundat în linişte, într-o linişte atât de adâncă că o face să se simtă singură şi neputinciosă.
Câteodată Eva simte că nimic nu se va schimba şi va rămâne pe veci cu Ţara Minunilor ascunsă în buzunar.

Featured image

Reclame

2 gânduri despre „Eva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s