Stejarul şi sirenele din acvariu

Adâncul pământului e plin de ființe ca  mine, sirene care nu cântă, nu atrag muritori in haos, nu plâng şi venerează luna. În nopțile de la începutul primăverii sirenele visează chipuri ca al tău, albe, palide, cu ochii negri şi vii, cu buzele veșnic arse şi sangerânde. Așteaptă să înceapă să trăiască parcă de primăveri la rândul şi să scape de lipsa asta oribilă
Între mine şi ele e un geam de sticlă care face totul diform. Ele ți-au absorbit mintea, ți-au sfâşiat sufletul şi ți-au înecat în lacrimi trupul.  Ele te-au făcut din ce in ce mai puțin familiar. Ele ți-au furat o lumină. Ele se învârt haotic de şaizeci de anotimpuri. Au reinventat mersul planetelor, ele sunt frumoase si triste pe vecie.
Încerc să le găsesc de secole, să mă alătur lor, dar poate totul e doar in mintea mea, doar visul unei febre de mai. Sirenele au facut stelele de ametist, au vopsit in verde luna, au făcut două luni care acum te vrăjesc cu mai multă forță.
Ploaia era violet şi sirenele străluceau incredibil de mult. Şi acum işi mai amintesc ziua în care au vazut prima dată Stejarul. Le-a privit pentru o secundă şi a plecat pentru totdeauna. Cozile lor lungi şi albastre visau şi pielea lor albă şi sclipitoare visa şi buzele lor roşii ca rodiile coapte visau. Pe fețele lor se ascundea frig nespus şi vânt. Pe fețele lor dansează haosul şi o melancolie infinită. Trăiesc cu stelele care se afla la mii de ani lumină şi găsesc alinare printre alge.
Prea iubită Morgana, ce mă fac dacă uit să înot printre alge, ce mă fac dacă ești doar un miraj al durerii? Meduzele ar fi visurile care mă atrag în adâncuri, nu imi lasa scăpare.

6725761621_585befe8b7

Photo via http://www.flickr.com/oneeighteen

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s